Lav en portion moderne, sunde og klimavenlige frikadeller med masser af grøntsager i farsen. Tilbehøret er en skøn rødbedesalat med appelsinstykker og sprøde kerner.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin – Foto: Martin Dyrløv – for ugebladet Hjemmet
FRIKADELLER MED GRØNTSAGER OG RØDBEDESALAT
Udskriv opskriftIngredienser
Frikadeller: 250 g grøntsager (f.eks. blomkål, gulerod, hvidkål, pastinak, persillerod, porre, selleri, squash) 250 g hakket kalve- og svinekød eller hakket svinekød (maks. 12% fedt) 1 tsk. groft salt 1 æg 1 lille løg 50 g hvedemel eller finvalsede havregryn 1 dl mælk 1-2 tsk. karry salt og peber smør og/eller olie til stegning Rødbedesalat: 500 g rødbeder 2 spsk. balsamico salt og peber 2 appelsiner 1-2 spsk olivenolie 1 spsk. græskarkerner 1 spsk. solsikkekerner Tilbehør: rugbrød
Sådan gør du
RENS grøntsagerne, og riv dem groft. Læg dem i en gryde med 2 dl kogende vand og ½ tsk. salt, og damp dem møre under låg i 3-5 min. Dryp dem godt af i en sigte, og lad dem køle af. RØR kødet med salt i 3-5 min. , så det ændrer konsistens og bliver lidt sejt. Tilsæt æg, revet eller finthakket løg og mel. Rør mælken i lidt ad gangen, og krydr med karry og friskkværnet peber. Rør de afdryppede grøntsager i farsen, og sæt farsen i køleskabet i 20-30 min. FORM farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie. Skru lidt ned, og steg dem færdige 4-5 min. på hver side. RØDBEDESALAT: Skrub rødbederne rene, og kog dem i letsaltet vand i 35-40 min. Læg dem i iskoldt vand, gnid skrællen af dem, og skær dem i mindre stykker. Vend dem med balsamico, salt og peber, og lad dem trække i 20 min. SKÆR skrællen af appelsinerne (også den hvide hinde), og skær dem i skiver. Vend dem i rødbedesalaten sammen med olivenolie. RIST græskar- og solsikkerkerner 2-3 min. på en tør pande. Afkøl dem, og drys dem over salaten. SERVÉR frikadellerne med rødbedesalat, og giv rugbrød til.
[ssba-buttons]