Hjem Desserter FIGENBLADE-PARFAIT

FIGENBLADE-PARFAIT

af sanleigh
Figenblade-parfait med jordbær og figenbladeolie

Jeg har brugt friske figenblade til en skøn figenblade-parfait. Jeg har et figentræ, der vokser op ad en sydvendt mur, og trods heftig beskæring, så er den meget produktiv både med blade og figner.

Man kan bruge de smukke blade til at pakke omkring fisk, når man griller. Bladene skal ikke spises, men holder på saften og afgiver en skøn, kokosagtig smag.

Bare man klipper ét blad af, kan man dufte den skønne aroma, og jeg har derfor brugt nogle dage i sommerhuset til at eksperimentere med figenblade.

Det er bl.a. blevet til en skøn flødeis, der smager helt kokosagtigt pga. de friske figenblade. Parfait er betegnelsen på en is, der fryses i form – så isen skal altså ikke køres på en maskine. Da jeg ikke har en ismaskine her i sommerhuset, er det den metode jeg har brugt, men du kan helt sikkert også køre den lækre is i en ismaskine.

Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin

Prøv også

Skriv en kommentar

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere