Forrige indlæg
Brug faste blommer til denne tærte – jeg har brugt små grønne Reine Claude.
Tærten bages først med blommerne, og derefter med en slags tosca-topping.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin. Foto af Jes Buusmann.
Opskriften er fra min kogebog KIRSEBÆR OG BLOMMER.
Mandeltærtedej: 75 g mandler 175 g mel 125 g smør 75 g flormelis ½ tsk. salt 1 æg Fyld: 1 kg faste blommer 1 citron (øko) 75 g sukker 3 spsk. kartoffelmel eller majsstivelse Topping: 100 g mandelflager eller mandelsplitter 75 g sukker 50 g smør ½ dl piskefløde ¼ tsk. stødt kanel Tilbehør: cremefraiche eller flødeskum
HAK mandlerne meget fint i en foodprocessor. Tilsæt mel og smør, og kør det til bliver en grynet masse. Tilsæt flormelis, salt og æg, og kør til dejen akkurat samler sig. PAK dejen ind, og lad den hvile i køleskab i mindst 1 time. RUL dejen ud, og læg den i en tærteform (24 cm). UDSTEN blommerne, skær dem i halve eller kvarte, og vend dem sammen med fintrevet citronskal og 1 spsk. citronsaft. BLAND sukker og kartoffelmel, og vend det i blommerne. FORDÉL fyldet i tærtebunden, og sæt den i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. GIV topping- ingredienserne et hurtigt opkog, og hæld dem over tærten. Bag videre i 15-20 min. SÆT tærten til afkøling på en rist, og servér med cremefraiche eller flødeskum.
[ssba-buttons]