Opskriften kan også bruges til én stor tærteform – beregn da lidt længere bagetid.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin. Foto af Jes Buusmann.
Opskriften er fra min kogebog SOLBÆR, RIBS og HINDBÆR.
Dej: 200 g hvedemel 2 spsk. sukker 1 knsp. salt 100 g smør ¾ dl koldt vand Mazarinmasse: 75 g mandler 75 g smør 75 g sukker 1 æg 1 citron (øko) Topping: 500 g bær 3 spsk. sukker Tilbehør: cremefraiche eller flødeskum
KØR mel, sukker, salt og koldt smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor. Tilsæt det kolde vand, og saml hurtigt dejen. Pak den ind, og stil den koldt i mindst 1 time. BEKLÆD 6-8 portionstærteforme med udrullet dej. HAK mandlerne fint i en foodprocessor. Tilsæt smør, sukker, revet citronskal og æg. FORDÉL mazarinmassen i tærtebundene. LÆG bærrene ovenpå, drys med sukker, og bag tærterne ved 200 grader i ca. 20 min. Lad dem afkøle, og servér med cremefraiche eller flødeskum.
DU kan også bage tærterne med små stykker rabarber, æble, pære, blomme eller frisk figen.
[ssba-buttons]