Bag en skøn mazarintærte med en helt hjemmelavet mazarinmasse af friskhakkede mandler og fintrevet appelsinskal. Tærten er bagt med friske figner, som jeg har så mange af i haven denne sommer.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin – Foto: Martin Dyrløv – for ugebladet Hjemmet
MAZARINTÆRTE MED FIGNER OG APPELSIN
Udskriv opskriftIngredienser
Tærtedej:
180 g hvedemel
¼ tsk. salt
100 g koldt smør
½ dl koldt vand
Mazarin:
200 g mandler
125 g rørsukker
125 g smør
3 æg
2 spsk. majsstivelse
1 knsp. salt
1 appelsin (øko)
Fyld:
6-8 friske figner
1 dl appelsinsaft
4 spsk. sukker
Tilbehør:
cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum
Sådan gør du
BLAND mel og salt, skær smørret i små terninger, og afmål vandet. Sæt de 3 ting i fryseren i 15 min.
HAK mel og smør sammen i en foodprocessor med pulse-knappen (eller med et mørdejsjern). Hæld krymmeldejen i en skål, vend det iskolde vand i lidt ad gangen, og tryk/pres dejen sammen – den skal ikke æltes. Form dejen til en rund plade, rul den ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (24-26 cm).
PRIK dejen med en gaffel, og tryk lidt stanniol rundt i kanten, så dejen ikke skrider under bagningen. Forbag tærtebunden ved 180 grader i 12-15 min., og køl den lidt af.
HAK mandlerne groft i foodprocessoren (du behøver ikke at vaske den efter tærtedejen), og tag ca. 75 g fra til drys. Kør resten af mandlerne til fint mandelmel, og tilsæt rørsukker og smør. Kør det sammen, og tilsæt æggene ét ad gangen. Tilsæt majsstivelse, salt og reven appelsinskal, og bred mazarinmassen ud på den forbagte tærtebund.
SKYL fignerne, skær stilkene af, og skær fignerne i halve eller kvarte. Tryk dem let ned i mazarinmassen med skærefladen opad.
KOG appelsinsaft og sukker til en tynd sirup, og dryp ca. halvdelen over fignerne. Drys med de hakkede mandler, og bag tærten midt i ovnen ved 180 grader i 40-45 min.
TJEK med et træspyd om mazarinmassen er gennembagt, og sæt tærten til afkøling på en rist i mindst 30 min.
PENSL tærten med den overskydende appelsinsirup, og nyd tærten med kold cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.
TIP
DU kan bruge færdigkøbt mandelmel til mazarinmassen, hvis du ikke har en foodprocessor. GEM opskriften, og brug den med f.eks. med rabarber eller blommer.
[ssba-buttons]