Pluk vilde brombær eller køb friske eller frosne bær til en skøn brombærtærte med kokos i tærtedej og som pynt.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin – Foto: Martin Dyrløv – for ugebladet Hjemmet
BROMBÆRTÆRTE MED MARENGS
Udskriv opskriftIngredienser
Tærtedej:
150 g hvedemel
50 g kokosmel
3 spsk. flormelis
¼ tsk. salt
75 g koldt smør
3-4 spsk. kold mælk
Brombærfyld:
1 lime (øko)
600 g brombær (friske eller frosne)
100 g sukker
2½ spsk. majsstivelse
¼ tsk. salt
Marengs:
2 æggehvider
3 spsk. sukker
Pynt:
evt. 3 spsk. kokosflager eller kokosmel
evt. friske 125 g brombær
Sådan gør du
KØR mel, kokosmel, flormelis, salt og små stykker koldt smør sammen i en foodprocessor, til det er en grynet masse. Saml hurtigt dejen med iskold mælk. Form dejen til en rund plade, pak den ind, og sæt den i køleskab i mindst 30 min.
RUL dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik bunden med en gaffel, læg et stykke bagepapir på dejen, og fyld op med tærtekugler eller tørrede bønner. Bag tærtebunden ved 200 grader i 10 min. Fjern bagepapir og tærtekugler/bønner, og bag i 10 min. mere.
VASK limefrugten, riv skallen fint, og pres saften. Bland skal og saft (gem 1 tsk. til marengsen) med brombærrene.
BLAND sukker, majsstivelse og salt godt sammen, og vend det sammen med bærrene.
HÆLD brombærblandingen i den forbagte tærtebund. Skru ned til 175 grader, og bag tærten i ca. 45 min., til fyldet er gennemvarmt. Tag tærten ud, og stil den til afkøling på en bagerist i mindst 1 time.
PISK æggehviderne stive, og pisk sukkeret i lidt ad gangen. Pisk, til det er en stiv marengs, og pisk 1 tsk. limesaft i.
BRED marengsmassen ud over tærten med en ske eller en sprøjtepose, og ”brænd” marengsen med en gasbrænder, eller sæt tærten under grillen i ovnen i få min. Drys evt. med kokos og friske brombær.
[ssba-buttons]