Hjem Nem hverdagsmad SPAGHETTI CARBONARA

SPAGHETTI CARBONARA

af sanleigh
Spaghetti carbonara bacon æg

Spaghetti Carbonara er en romersk pastaret, som er meget hurtigt lavet. Den kan selvfølgelig også laves med makaroni og alle mulige andre slags pasta. 

Ingredienserne til en god og autentisk Spaghetti Carbonara er ganske få: Pasta, æg, parmesanost og bacon (i Italien bruges pancetta eller guanciale). De har alle lang holdbarhed og er ting man altid kan have i køleskabet. 

Det er dén ret jeg laver i sidste øjeblik en søndag aften eller til uventede gæster. Og når vi lige er kommet hjem fra ferie og må proviantere i kiosken på vej hjem. Jeg synes, at den er genial – den kan bruges hvor som helst og når som helst.

I sommerhuset bliver den piftet op med lidt frisk rucola eller spinat. Prøv også med frisk basilikum eller andre krydderurter. Eller vend nogle langtidsbagte cherrytomater i – der er ingen grund til at blive dogmeagtig 🙂

OBS! Tricket er, at vende æggene i retten mens pastaen er varm, men ikke så varm, at de koagulerer og bliver til røræg. Æggene skal lægge sig om pastaen som en glinsende lys sovs.

Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin

[ssba-buttons]

Prøv også

Skriv en kommentar

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere