Hjem Nem hverdagsmad SALAT MED BLÅ KARTOFLER OG BLOMKÅL

SALAT MED BLÅ KARTOFLER OG BLOMKÅL

af sanleigh

De blå kartofler havde jeg købt hos Lammefjordens spisekammer, hvor jeg også fandt et smukt blomkål, og de blev parret i denne salat sammen med et par forårsløg.

Blå kartofler er en kartoffelsort, som har en mørkeviolet skræl og er blåviolette under skrællen. De tilberedes bedst med skrællen på, så du skal blot skrubbe dem rene før brug, og evt. pille dem efter kogning.

Jeg kogte dem i en gryde velsaltet vand i 8 minutter, og lod dem trække møre under låg i ca. 7 min. Skyllede dem i koldt vand (for at stoppe kogningen), og lod dem afkøle.

Til salaten delte jeg blomkålen i buketter, og blancherede dem i kogende, letsaltet vand i 2-3 min. Lagde dem straks i iskoldt vand, og derefter til afdrypning i en sigte.

Dressingen blev pisket sammen af 2 tsk. grov dijonsennep, 2 spsk. æblevineddike og 3 spsk. jomfruolivenolie, og smagt til med salt og peber og en lille smule sukker.

Skær kartoflerne i skiver eller både, og vend dem med dressingen. Vend forsigtigt blomkålsbuketterne og fintsnittede forårsløg i til sidst, for ellers tager de farve fra kartoflerne og bliver helt lilla.

Prøv også

Skriv en kommentar

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere