Her er en dejlig og nem æblekage med masser af æbler, der ikke kræver røremaskine eller andet fancy udstyr. Jeg har brugt Ingrid Marie æbler fra min egen have, men du kan bruge alle slags æbler.
Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin
Her er en dejlig og nem æblekage med masser af æbler, der ikke kræver røremaskine eller andet fancy udstyr. Jeg har brugt Ingrid Marie æbler fra min egen have, men du kan bruge alle slags æbler.
350 g hvedemel (evt. 30% groft)
150 g sukker
50 g farin
3 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
3 dl mælk
150 g smør
2 æg
75 g hakkede valnødder
2 tsk. vaniljesukker
6-7 æbler
50 g sukker
2-3 tsk. stødt kanel
Tilbehør:
evt. cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis
BLAND mel, sukker, farin, bagepulver og salt sammen.
LUN mælk og smør i en gryde, til smørret smelter.
PISK æggene sammen med valnødder og vaniljesukker, og pisk mælk/smør i. Rør melblandingen i væsken, og rør dejen sammen.
HÆLD dejen i et smurt fad (ca. 20-30 cm).
VASK eller skræl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Vend dem sammen med sukker og kanel, og læg dem i dejen.
BAG kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.
SERVÉR æblekagen lun eller afkølet med et drys flormelis og giv evt. cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til.
Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin