Hjem Hjemmebag SURDEJSBRØD MED ØLANDSHVEDE

SURDEJSBRØD MED ØLANDSHVEDE

af sanleigh

Bag et dejligt surdejsbrød med ølandshvede, og nyd det både på morgen- og frokostbordet, og som tilbehør til aftensmaden.

Det er en nem opskrift, hvis du blot har en røremaskine. Nå dejen er rørt godt sammen, skal den hæve tildækket et koldt sted i 12-24 timer. Mit hævede i ca. 18 timer i et koldt brygger (ca. 10 grader).

Den færdighævede dej, skal røres så lidt som muligt. Du kan evt. forme det til et brød allerede fra start af, og lad det hæve i en hævekurv drysset med rismel, så er det lige til at vende ud på den varme bageplade eller bagesten.

Jeg har ikke en bagekurv i sommerhuset, hvor jeg opholder mig pt., så jeg vendte dejen ud på en marmorplade, og foldede den over sig selv to gange ved hjælp af et par dejskrabere. Overfladen bliver ikke fin og glat med den metode, men jeg undgår at slå luften ud af dejen.

Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin

[ssba-buttons]

Prøv også

Skriv en kommentar

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere