KRYDRET KARTOFFELSALAT
Forrige indlæg
Prøv denne lækre kartoffelsalat med marrokanske krydderier – det er supergodt tilbehør til en stegt kylling eller en hakkebøf.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin. Foto af Jes Buusmann.
Opskriften er fra min kogebog KARTOFLER.
1 kg kartofler
2 spsk. æblevineddike
1 frisk chili
1-2 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
1 bundt frisk koriander
4 spsk. olivenolie
2 spsk. vineddike
stødt spidskommen
salt og peber
SKRUB kartoflerne rene, og kog dem i letsaltet vand i ca. 18 min. Hæld dem i et dørslag, og lad dem afkøle lidt. Om vinteren kan du evt. koge og pille kartoflerne.
SKÆR de endnu lune kartofler i skiver eller terninger, og vend dem i en skål med æblevineddike, salt og peber. Lad dem køle af.
HALVÉR chilien, og fjern frø og mellemvægge. Skær frugtkødet i mindre stykker. PIL skalotteløg og hvidløg, og skær dem i mindre stykker.
BLEND chili, skalotteløg og hvidløg sammen med en god håndfuld korianderblade, olivenolie og vineddike. Smag til med stødt spidskommen, salt og peber.
VEND de afkølede kartofler i salsaen, og lad salaten trække i mindst 30 min.
[ssba-buttons]