Lige nu blomstrer hylden, og du kan fange den skønne aroma i en dejlig hjemmelavet hyldeblomstsaft. Pluk blomsterne tidligt om morgenen, så er der næsten ingen insekter i 🙂
Lad saften trække i mindst 3 døgn og gerne op til 6 døgn – smag evt. undervejs (med en ren ske). Jo længere tid jo mere smag, men du kan risikere en udpræget bitterhed fra citrusfrugterne.
Brug altid økologiske og usprøjtede citrusfrugter. I denne opskrift har jeg brugt citroner og lime. Drikken bliver også skøn med 1-2 appelsiner i.
Saft uden konserveringsmiddel kan holde i køleskab i 3-4 måneder. Frys saften som isterninger eller i rengjorte mælkekartoner for længere opbevaring.
Gem “kvaset” og brug det til en skøn marmelade – se mit tip.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin – Foto: Martin Dyrløv – for ugebladet Hjemmet
1 Kommentar
[…] Jeg fik 5 glas marmelade ud af kvaset fra min sidste portion hyldeblomstsaft, som var en halv portion af denne opskrift […]