Hjem Tilbehør HYBENMARMELADE

HYBENMARMELADE

af sanleigh
Hybenmarmelade

Sæsonen er ikke startet endnu, men jeg havde rensede hyben i fryseren, som jeg valgte at bruge til en portion lækker hybenmarmelade.

Hybenrose er jo erklæret uønsket i Danmark, fordi det er en invasiv art, men jeg er vild med de orange/røde hyben – og kan heldigvis stadig finde dem rundt omkring.

De kan plukkes fra juli til september, og det er hyggeligt at sidde et par stykker omkring havebordet og rense dem for kløpulver. De rensede hyben kan fryses i fryseposer, og bruges direkte fra frost til suppe, marmelade eller hvad man nu kan finde på. De kan pifte sætte pift på vinterens æblegrød, og er også lækre i brød, havregrød og risengrød.

Jeg kan personligt godt lide, at der er store stykker hyben i hybenmarmeladen, og nøjes med at hakke ca. halvdelen, så der også er hele stykker i marmeladen.

Der er flere måder at rense friske hyben på – jeg bruger en af disse:

A. Skær hybenfrugterne midt over, og grav frøene ud med en lille teske – skyl derefter i koldt vand, og tør frugterne i et rent viskestykke.

B. Skær hybenfrugterne midt over og frys dem 1-2 døgn. Tag dem op af fryseren, ryst dem og skyl dem grundigt – bedst, hvis de er meget modne.

OBS! Brug et par gummihandsker, når du ordner hyben, så undgår du kløe fra frøene.

Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin

[ssba-buttons]

Prøv også

Skriv en kommentar

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere