OVNBAGT KARTOFFELSALAT
Forrige indlæg
Salaten her er næsten et måltid i sig selv. Brug de bageegnede grøntsager du har i grøntsagsskuffen.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin. Foto af Jes Buusmann.
Opskriften er fra min kogebog KARTOFLER.
3/4 kg kartofler 500 g grøntsager f.eks. peberfrugt, aubergine, courgetter, tomater 1 rødløg 2-3 spsk. olivenolie 1 fed hvidløg 1-2 tsk. sennepspulver ¼ tsk. sellerifrø ½ liter yoghurt naturel 1 bundt frisk mynte salt og peber
TÆND ovnen på 200 grader. SKRÆL kartoflerne, og skær dem i både eller terninger. RENS grøntsagerne, og skær dem i stykker, der passer til kartoflerne. SKÆR det pillede rødløg i både. VEND kartofler, grøntsager og løg sammen med olivenolie, knust hvidløg og krydderier, og bred det ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen 35-45 min. – til alt er mørt. Vend evt. rundt i salaten et par gange undervejs. HÆLD yoghurten i et kaffefilter, og lad den dryppe af mindst 20 min. Skrab den cremede yoghurt ud af filtret, og rør den sammen med finthakket mynte, salt og peber. SERVÉR den varme salat med den kolde dressing.
DU kan også bruge en græsk yoghurt, og så behøver den ikke, at dryppe af før brug.
[ssba-buttons]