Hjem Jul SANDRA’S ÆBLEGLØGG

SANDRA’S ÆBLEGLØGG

af sanleigh
Æblegløgg

Jeg var til blindsmagning på 5 slags færdigkøbt æblegløgg forleden dag, og det var ikke nogen udpræget fornøjelse. De fleste smagte bare som varm æblemost. Da jeg senere fik kigget på varedeklarationerne, kunne jeg læse, at de indeholdt flere af vores traditionelle julekrydderier, men desværre var det faktisk kun kanel, der virkelig gik igennem i smagen.

Nu er det jo ikke raketvidenskab at lave gløgg, og da slet ikke æblegløgg. Efter min mening, skal en god æblegløgg selvfølgelig smage af æble, men ikke bare som varm æblemost. Der skal være jul over det, og det kommer der ved at tilsætte de julekrydderier vi kender f.eks. nelliker, kardemomme, kanel, stjerneanis og ingefær. Lidt appelsin og evt. citron gør den færdige gløgg frisk, så man sagtens kan drikke mere end ét glas, uden at det bliver vammelt.

Du skal starte med at lave en god krydderlage, som du i øvrigt også kan bruge til en traditionel gløgg med rødvin. Hvis du har har julekrydderierne i spisekammeret forvejen,  skal du blot ud og købe et par økologiske citrusfrugter og en god æblemost.

Hvis du ikke ønsker at servere en alkoholfri æblegløgg, så tilsæt lidt hvid portvin eller lys rom før servering.

 

[ssba-buttons]

Prøv også

Skriv en kommentar

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere