De vilde ramsløg har en skøn smag af mild hvidløg og porre og kan for eksempel sætte ekstra pift på en klassisk rejecocktail.
Ramsløg dukker op i de fleste skovbunde i det tidlige forår – især i bøgeskovene. De er bedst fra slutningen af marts til begyndelsen af juli. Bladene minder om liljekonvaller, så pas på: Liljekonvaller er giftige!
Gå efter duften; ramsløg dufter kraftigt af hvidløg, men smager som en blanding af mild hvidløg og porre. Hele ramsløget kan bruges, både rod, stængel, blad og blomst. Stængel og blade kan snittes fint og bruges som forårsløg/purløg i wokretter, æggeretter, pasta, kartofler og retter med ost. Blomsterne kan plukkes og bruges i salater.
Spørg også efter ramsløg hos grønthandleren og i supermarkedet.
Opskrift og styling af Sandra Leigh Draznin – Foto: Martin Dyrløv – for ugebladet Hjemmet
[ssba-buttons]