Hjem Hjemmebag SURDEJ

SURDEJ

af sanleigh
Den aktive surdej har masser af luftbobler

En surdej er en levende organisme; det er ikke svært at lave og vedligeholde en surdej, men hvor længe den skal stå, er individuelt. Det afhænger bl.a. af køkkenets temperatur og luftfugtighed. Så brug min opskrift, men også dine egne sanser – kig på surdejen, rør i den og duft til den 🙂

Øvelse gør mester, sådan er det for det meste – og også med surdej. Fortvivl ikke, hvis din surdej driller; er den fin i duft og smag, men bare ikke aktiv nok, og du skal bage nu, så tilsæt en smule gær. Det er som regel nok med 5-10 gram.

Har din surdej stået ubrugt i køleskabet i lang tid, så ligger der sandsynligvis noget gråsort vand på overfladen – det sker tit, når jeg kommer frem til mit sommerhus. Hæld det ”grimme” vand af, og rør surdejen op med frisk vand og mel, som i opskriften.

Brug surdejen til Hjemmebagt rugbrød eller Surdejsbrød.

Opskrift og foto af Sandra Leigh Draznin

Vandtest af surdej
Vandtest af surdej
Del via email
Email this to someone
email

Prøv også

Skriv en kommentar

1 Kommentar

FOCACCIA MED SURDEJ - Sandras køkken 26. marts 2020 - 13:32

[…] har brugt en smule gær og lidt af min allround surdej, som jeg bruger både til rugbrød og […]

Reply

Denne side bruger cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Tryk OK, hvis du er indforstået. OK Læs mere